Follow:
BBQ, Bijgerechten

Ananas salsa | Lekker voor bij de BBQ

Ik ben dol op BBQ’s regelen voor een groep mensen. Naast een heleboel lekkere stukken vlees, is het ook belangrijk om een heleboel lekkere bijgerechten te hebben. Naast stokbrood regel ik altijd lekkere salades, maar ook lekkere fruitgerechten. Bij onze laatste BBQ maakte ik een lekkere ananas salsa en ik ga je vertellen hoe jij dit gezellige gerechtje ook kunt maken.

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardbeien
  • 1 hele ananas
  • 2 theelepels limoensap Ik gebruik dit gewoon uit een flesje

Instructies
 

  • Snij de ananas in de helft met een scherp mes. Neem 1 helft en snij rondom rond het vruchtvlees los. Snij ook 3x verticaal in het vruchtvlees en 1x horizontaal. Neem nu een metalen lepel om een stuk vruchtvlees eruit te lepelen. Daarna kan je met een klein mesje gebruiken om onderaan het vruchtvlees wat los te snijden en verder uit te lepelen.
  • Snij de ananas en aardbeien in kleine blokjes en meng dit door elkaar.
  • Nog sap in de ananas? Giet het uit de ananas en bewaar het om later toe te voegen aan de salsa.
  • Meng alles onder elkaar en voeg limoensap toe naar smaak en eventueel het ananassap dat je opzij gezet hebt. Ik heb het door elkaar gemengd in een kom en daarna heb ik het in de ananas gedaan.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept