Babi Ketjap uit de slowcooker

Momenteel zitten wij midden in een verhuizing en op zulke momenten sluit normaal eten er vaak bij in. Daarom besloot ik voor deze periode allerlei slowcooker gerechten te gaan maken. Super lekker! Eén daarvan is de Babi Ketjap ook wel Pork in sweet soy sauce genoemd. Mmmm!

Benodigdheden:

  • 700 gram hamlappen (of een ander soort varkenvlees)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Ongeveer 1 cm gember
  • 2 rode uien
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 mililiter water
  • 1 eetlepel bloem
  • snufje peper

Bereiding:

  • Snipper de ui en snij het stukje gember fijn (je kunt dit ook raspen, maar ik heb geen rasp die hiervoor geschikt is)
  • Meng de kejap manis, sojasaus, azijn en gembersaus door elkaar.
  • Verhit ondertussen een pan met wat boter of olijfolie.
  • Snijd ondertussen het varkensvlees in blokjes en bestrooi dit met peper.
  • Doe het vlees in een braadpan en bak dit even aan. Doe dit nu alvast in de slowcooker
  • Voeg nu in het bakvet de uien, gember en knoflookpoeder toe. Bak dit tot de uien glazig zijn. Voeg nu het ketjap manis mengsel toe. En verhit dit nog even. Giet het geheel in de slowcooker en meng het goed door elkaar.
  • Zet de slowcooker op low en laat hem voor 6 uur aan staan. Tussendoor wel even een keer roeren.
  • Nadat je Babi ketjap 6 uur heeft staan slow cooken moet hij nog ingedikt worden. Dit doe ik door wat bloem in een bakje te mengen met 3 eetlepels van de babi ketjap saus. Roer dit tot een geheel en doe dit terug in de slowcooker. Roer het nogmaals goed door en laat het nog een half uurtje staan zonder deksel, zodat de saus kan indikken.

Een lekkere maaltijd om te eten met bami, nasi of gewoon rijst. Ook lekker met broccoli rijst denk ik! 

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *