Wij zijn dol op chinees eten alleen krijg ik er vaak buikpijn van. Tegenwoordig probeer ik de gerechten die wij daar op halen zelf te maken en het resultaat is; nog lekkerder en geen buikpijn! Afgelopen week maakte ik Babi Pangang uit de slowcooker en ik heb het nog nooit zo lekker gehad! Een dikke vette aanrader dus. Ik kon daarom ook niet langer wachten met het delen van dit recept.
Babi Pangang uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- Een stuk buikspek van 500 gram zonder zwoerd
- Een handje grof zeezout.
Voor de marinade
- 2 eetlepels gemberpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 3 eetlepels bruine suiker
- Een flinke scheut sojasaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels ketjap manis
Voor de saus
- 200 ml water
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel citroensap
- 2 theelepels ketjap
- Eventueel wat bloem voor het indikken van de saus
Instructies
- Begin een dag van te voren. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het buikspek. Hiervoor heb je een flink scherp mes nodig. Prik nu aan beide kanten met een vleesprikker of een scherp mes gaatjes in het vlees. Hierdoor kan de marinade straks lekker intrekken. Leg het vlees in een ovenschaal.
- Meng alle ingrediënten van de marinade en doe dit in de ovenschaal waar het buikspek ook in ligt. Dek de ovenschaal met het buikspek af en zet dit voor een dag in de koelkast.
- Laat het vlees nu eerst op kamer temperatuur komen. Leg daarna het vlees in de slowcooker voor 6 uurtjes. Giet de overgebleven marinade ook in de slowcooker over het vlees heen.
- Haal na 6 uur het vlees uit de slowcooker en laag het op een rooster drogen. Dit doe je o.a. door aan de bovenkant zeezout er overheen te strooien.
- Begin nu alvast met de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en verwarm dit tot een dikke saus. Proef tussendoor goed. Hou je net als ik van zoetzure babi pangang? Dan kun je wat extra chili saus toevoegen.
- Is je saus nog te dun? Dan kun je wat bloem toevoegen om de saus dikker te maken
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en op de gril stand
- Haal het zout van het vlees en zet het vlees er voor zo'n 15 minuten in. Het kan zijn dat het bij jou langer moet, het ligt er net aan hoe krokant je hem wilt hebben en hoe je oven werkt.
- Door het snijden van het ruitpatroon kun je het buikspek nu makkelijk in plakken snijden
- Serveer op een groot bord met de babi pangang saus.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
9 Comments
[…] 1- Babi Pangang uit de Slowcooker – Klik hier voor het recept […]
2 februari 2021 at 11:24Dit is echt een écht lekker recept voor babi pangang bereid in de slowcooker. Heb het recept volledig gevolgd en had er niets aan toe te voegen, heel gebalanceerd qua ingrediënten. Dikke pluim, maak het vaak als onderdeel van een rijsttafel. Dank voor het recept.
2 november 2021 at 18:31Dankjewel Waikina voor je reactie, goed om te horen dat het recept je zo goed bevalt!
3 november 2021 at 13:57Dag, vraagje: moet de slowcooker 6 uur lang op standje hoog of laag bij de bereiding van het buikspek tot babi pangang?
21 december 2021 at 14:09Op laag! Anders verbrand het vlees
29 december 2021 at 09:49Kun je dit ook zonder slowcooker maken met dezelfde ingrediënten?
17 maart 2023 at 11:41Goedendag
3 november 2022 at 15:10Vraagje: Ik wil dit met procureur maken, ( heb nog 1 kilo in de vriezer), kan ik dit ook een dag van tevoren maken en dan de volgende dag opwarmen in de
oven of stoomoven zonder dat het korstje slap wordt?
Dag Tilly, het kan ook zeker met procureur! En als je het een dag later opwarmt kan prima. Ik zal dan ook pas het sausje maken.
3 november 2022 at 16:04Dank je wel voor de snelle reactie en de tip voor het sausje!
3 november 2022 at 18:24Alleen dat zout laagje moet ik nog even over denken, ben beetje bang dat er nog teveel zout achterblijft!