Follow:
Lunch, Ontbijt

Banaan Havermout wafels

Ik heb heel vaak bananen over haha! Dit doordat de kinderen de ene week wel veel bananen eten en de andere week bijna niet. Geen probleem, want je kunt genoeg lekkere dingen maken met bananen. Mijn favoriet zijn Banaan Havermout wafels. Deze at ik ook veel toen ik nog aan Weigth Watchers deed. 

Ingrediënten:

 • 2 rijpe bananen
 • 40g havermout
 • 70ml halfvolle melk
 • 1 ei
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Frambozen
 • Frambozen jam

bereiding

 1. Verwarm je wafelijzer voor en prak de banaan zo fijn mogelijk.
 2. Voeg nu de havermout, melk, ei, bakpoeder en banaan in een blender en meng het geheel goed door elkaar. Je kunt het ook met een maatbeker en staafmixer doen. Ik zelf ben groot fan van alles in de blender gooien haha! Meng alles door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
 3. Spray je wafelijzer in met een beetje olie. (Ik gebruik deze van Body&FIt). Vul hem nu met het beslag, maar doe dit niet te vol. Het deeg zal nog rijzen namelijk.
 4. Bak je wafel nu in zo’n 3-4 minuten gaar. Je kunt met het beslag nog meer maken en eventueel een in ziplock zakje bewaren.
 5. Ik eet mijn wafels graag met wat Frambozen jam (light). Mar je kunt er ook wat kwark bij eten of vers fruit. Eigenlijk kan alles erbij net waar je zelf zin in hebt.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply