Pannenkoeken welk kind is er niet dol op? Hier in huis is het één van hun favoriete P’s. Voorheen gebruikten wij heel slecht altijd van die kant en klare pakken met pannenkoekenmix, maar eigenlijk is dit echt zonde van je geld, want het kan goedkoper en lekkerder. Daarom mijn basisrecept voor pannenkoeken.
Basisrecept voor pannenkoeken
Ingrediënten
- 300 gram tarwebloem
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 500 ml halfvolle melk
- 30 gram boter
Instructies
- Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
- Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
- Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
- Verhit wat boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in.
- Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
- Laat de pannenkoek 2 minuut op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut.
- Herhaal met de rest van het beslag.
- Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments