Spekjes van de BBQ || BBQ Toetje

In Denemarken vorig jaar ontdekte ik ijsjes met gesmolten marshmallows, de hemel! Ik ben sowieso dol op gesmolten spekkies. Onlangs gingen wij BBQ-en en ik vind het dan leuk om de toetjes te maken. Ik ben echt chef toetje en chef taart, maar dat is ook wel aan mijn heupen te zien.

spekjes van de bbq

BBQ toetje met spekjes

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • ovenvast schaaltje of BBQ schaaltje

Ingrediënten
  

  • spekjes
  • Zaanse Kermis koekjes, lange vingers of theebiscuitjes
  • Chocolade (wit, melk of puur)

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden of de BBQ
  • Breek de chocolade in stukjes en leg op de bodem van het schaaltje
  • Verdeel de spekjes hier over heen en zet in de oven (5 minuten) of op een BBQ die aan het afkoelen is (15 minuten)
  • Dip met je koekjes door het geheel heen!

De bakjes die ik gebruikt heb kocht ik bij de WIBRA, en ik gebruikte frisia spekjes, omdat deze het beste smelten in de oven of op de BBQ.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept