Beenham honing mosterd uit de slowcooker

Heb jij al iets voor de kerstdagen uitgekozen? Nee! Dan is dit echt een aanrader. Ik maakte een beenham uit de slowcooker met honing mosterd, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven. Het hammetje blijft lekker sappig en heeft heel veel smaak. Door hem in de slowcooker te doen heb je er vrij weinig werk van en kun je gewoon van je kerstdag genieten.

beenham honing mosterd uit de slowcooker

Beenham honing mosterd uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 600 gram Beenham
  • 2 eetlepels Honing
  • 2 eetlepels Donkere basterdsuiker
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 snufje Zout
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel grove mosterd

Instructies
 

  • Doe alles in de blender, behalve de beenham en blend het tot een egale saus.
  • Plaats de beenham in de slowcooker en schenk ¾ van de saus over de beenham heen. De rest is straks voor eroverheen.
  • Zet de slowcooker op stand low en gaar de beenham in 2,5 – 3 uur. De kerntemperatuur van het vlees moet op 65°C liggen, check na 2 uur ieder kwartier/half uur of het vlees al zover is.
  • Schenk de rest van de saus eroverheen. Plaats hem nog onder de grillstand in de oven voor 10 minuten. Laat het even rusten in zilverfolie voordat je het in plakken snijdt.
  • Heb je geen oven? Geen probleem! Zet de beenham dan een uurtje in de oven op 180 graden.

Lekker met pomme duchesse of aardappelkrokketjes en sperzieboontjes in spek.

Kijk hier voor alle kerst recepten 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept