Follow:
BBQ, Bijgerechten

Broccoli salade

Met het warme weer dat wij in Nederland hebben de afgelopen weken ben ik ‘s middags niet in de keuken te vinden. Alleen om misschien een salade nog in elkaar te zetten of om een maaltijd in de oven te schuiven. Het liefst maak ik salades, pastasalades, maar dit jaar ben ik ook druk met groente salades aangezien wij proberen iets minder koolhydraten te eten en meer groente. Onlangs werd ik getipt op een broccoli salade en toen besloot ik mijn eigen variant maar eens te maken.

Wij aten de salade als maaltijd samen met een stukje kipfilet en iedereen in huis was er heerlijk van aan het smikkelen. Ik Fleur ook wat gegeven zonder de dressing (want: honing en frietsaus). Iedereen heeft er van gesmuld en inmiddels hebben wij hem weer op ons weekmenu staan. Hij is zo lekker verfrissend voor tijdens de zomer. En een voordeel is dat je het grootste gedeelte ‘s ochtends al kunt maken.

Benodigdheden:

 • 2 stronken broccoli (+/- 1 KG)
 • 1 zakje wortel rasp
 • 15 druiven
 • 2 appels
 • 1 kippenbouillon blokje

Voor de dressing: 

 • 200 ml Griekse Yoghurt
 • 2 eetlepels frietsaus
 • 3 theelepels honing

Bereiding: 

 • Kook de broccoli beetgaar in een blokje kippenbouillon
 • Snijd ondertussen de druiven doormidden en de appels in blokjes
 • Laat de broccoli afkoelen
 • Doe de broccoli, wortel, druiven en appels in eens schaal en meng het door elkaar heen
 • Maak ook de dressing klaar. Meng de Griekse yoghurt, frietsaus en honing door elkaar en meng het geheel.
 • Giet de dressing over de salade en meng het door de salade heen.

Mega makkelijk om te maken, maar super leuk! Echt een aanrader bij warm weer. Maar ook lekker om te serveren bij een een barbecue bijvoorbeeld. Wij hadden er dus een lekker stukje kipfilet bij en dat smaakte erg goed. Maar een stukje zalm erbij lijkt mij ook erg lekker.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply