Ik ben dol op broccolirijst. Dit eten wij iedere week wel een keertje. Meestal eten wij dit in de nasi vorm. Maar inmiddels hebben wij ook al andere varianten geprobeerd. De normale rijst blijft tegenwoordig altijd in de kast staan, want broccolirijst is veel lekkerder en gezonder!
Broccoli rijst met soja zalm
Ingrediënten
- 50 ml sojasaus
- 2 zalmfiles met huid
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 zak broccolirijst (diepvries)
- 4 eieren
- 400 gram sperziebonen (ik gebruik diepvries)
- Eventueel ook lekker: kroepoek of cassave
Instructies
- Marineer 's ochtends de zalm met de sojasaus en suiker. Zet in de koelkast. Zo kan de marinade lekker in de zalm trekken.
- Kook een pan met water en voeg hier de sperziebonen aan toe. Laat ongeveer 5 minuten koken.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de zalmfilets in. Bak ze aan twee kanten ongeveer 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de anderen kant. Leg de zalmfilets in zilverfolie.
- Verhit een beetje olie in een pan en maak de eieren scrambled. Dit doe je door de eieren te klutsen en dan in de pan te doen. Hou de ei constant in bewegingen, zodat er kleine stukjes ontstaan.
- Voeg nu de broccolirijst toe, de sperziebonen bak dit ongeveer 5 minuten mee.
- Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. En voeg dit ook toe aan het geheel.
- Eet smakelijk! Lekker om te scoopen met de kroepoek.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments