Follow:
Hoofdgerechten

Build your own burritobowl

build your own burrito bowl

Ik vind het super leuk om visite te krijgen die blijft eten. Eigenlijk nodig ik te weinig mensen uit om hier te eten. Want mijn kookkunsten mogen best door meer mensen geproefd worden haha! Onlangs kwamen vrienden eten. Ik besloot een build your own burritobowl te maken. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen wat ze wel en niet in hun kommetje doen.

Wat kun je gebruiken?

 • Mais
 • Kidneybonen
 • Zwarte bonen
 • Passata

Ik heb hier een mengsel van gemaakt. Ik heb de groente even kort gewokt en daarna heb ik er passata door heen gedaan. Hier heb ik nog wat Mexicaanse kruiden doorheen gedaan en daarna heb ik hem lekker laten pruttelen, zodat het een beetje indikt.

 • Tomatenpuree
 • Gehakt

Ook dit heb ik kort gebakken. Ik heb het gehakt met Mexicaanse kruiden gebakken en daarna heb ik er nog wat tomatenpuree door heen geroerd.

 • guacamole

Guacamole is super makkelijk om zelf te maken! Je prakt 2 avocado’s, snijd een tomaat in kleine blokjes (Zonder vruchtvlees) een scheutje limoensap erdoor en je guacamole is klaar!

 • Tomaat
 • Komkommer
 • Rijst
 • Kipfilet met Mexicaanse kruiden
 • Rode ui
 • Paprika

De paprika heb ik gebakken in het vocht wat achter bleef van het bakken van de kipfilet. zo kreeg de paprika ook wat smaak.

En wat je zeker niet mag vergeten zijn de nacho’s. Ik koos voor twee smaken doritos. Niet iedereen vind een bepaalde smaak lekker. Doe alle ingrediënten in een bakje en eet smakelijk!

Deel je een foto op social media? Vergeet danniet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply