Ik ben de laatste tijd druk met lekkere dingen maken. Niet heel goed voor de lijn, maar wel lekker om mensen in mijn omgeving mee te verwennen/verrassen. Deze Carrot cake cupcakes met Tony’s caramel zeezout topping waren dan ook een groot succes! Een aanrader om te proberen.

Carrot cake met Tony's caramel zeezout
Equipment
- Siliconen cupcake vormpjes
Ingrediënten
- 200 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram lichte bastard suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
- 2 theelepels kaneel
- 100 gram geraspte wortel
- 2 repen tony's caramel zeezout
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Mix de boter met de basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, de eieren, de koekkruiden en tot een glad beslag.
- Voeg op het laatst de wortel toe en mix nog even goed door elkaar.
- Spray de vormpjes in en verdeel hier het mengsel over. Ik gebruik hiervoor een ijsschep
- Zet ze voor 20 minuten in de oven.
- Test met een satéprikker of je cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.
- Smelt de Tony's au bain marie terwijl de cupcakes afkoelen
- Verdeel de gesmolten chocolade over de cupcakes heen en laat het uitharden. Ik deed er nog een paar M&M's op.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments