Follow:
Herfst, Taart

Carrot cake

11 maanden geleden plaatste ik voor het laatst een recept op kitchenmom.nl. Niet veel later besloot ik te gaan scheiden en stond mijn hele leven op z’n kop. Daarna kwam ik in een burn-out terecht en was ik een queen van opwarm maaltijden geworden. Niet precies waar ik voor stond, maar wel wat op dat moment werkte. Inmiddels ben ik weer redelijk back on track, sta ik weer meerdere dagen in de keuken om lekkere gerechten voor de kinderen en mezelf te maken. En begint het bedenken, ontwikkelen en maken van recepten ook weer toe te nemen. Dus ik ben terug. Met meerder dagen in de week een lekker recept voor jullie.

Carrot cake is één van mijn favoriete taart soorten. Het is zo lekker en helemaal in deze tijd. Ik maakte onlangs een cake variant en hij was super lekker waardoor ik hem wel moet delen met jullie als recept. Carrot cake hoort wat mij betreft echt bij de herfst en laat die nu echt begonnen zijn. Mijn favoriete seizoen is weer van start!

Carrot Cake

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 300 gram lichte basterd suiker
  • 300 gram wortel geraspt
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • schil van een halve sinaasappel

Voor de frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram zachte boter
  • 70 gram poedersuiker
  • sap van een halve citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Doe de eieren, de suiker en de zonnebloemolie in een kom en klop met de mixer tot een glad mengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en de bakpoeder en mix dit door elkaar.
  • doe nu de speculaaskruiden erdoor en ook de sinaasappelschilletjes.
  • Tot slot doe je de geraspte wortel eerdoor.
  • Mix nog even goed door elkaar en schep in een ingevette cakevorm.
  • Zet ongeveer 60 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de frosting door eerst de boter te kloppen en dan te mengen met de roomkaas, poedersuiker en sap van de halve citroen.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Als de cake klaar is, haal je deze uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
  • Doe de frosting er echt pas op als de cake koud is, anders smelt deze.
  • Als hij goed is afgekoeld smeer je de bovenkant van de cake in met de frosting.
  • Versier de taart eventueel nog met wat geraspte wortel.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept