Follow:
Bijgerechten

De lekkerste stoofpeertjes

Ik ben dol op stoofpeertjes en dat is nogal zacht uitgedrukt. Ieder jaar maak ik een paar keren een pan vol en ieder jaar neem ik mezelf voor om mijn recept eens uit te schrijven. En ieder jaar weer vergeet ik ze of op de foto te zetten, of ik vergeet het recept dat ik gebruik op te schrijven. Maar afgelopen weekend vergat ik het een keertje niet en maakte ik foto’s en schreef ik op wat ik heb gebruikt. Tijd om mijn stoofperen recept eens met jullie te delen.

Stoofpeertjes horen echt bij de herfst. Lekker bij een maaltijd of als tussendoortje. Ik kan er in ieder geval heel erg van genieten. Ik maak altijd een hele voorraad en vries dan een deel in of deel het uit aan onze moeders. De rest in huis vind het namelijk niet lekker. Ik laat de peertjes altijd lekker lang koken, dan worden ze lekker zacht en je huis ruikt gewoon heel erg lekker.

Benodigdheden:

  • 500 gram Gieser Wildeman peren
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels bruinde basterd suiker
  • 750 ML water

Bereiding: 

  1. Schild de peertjes en snijd ze doormidden. Haal ook de pitten eruit
  2. Doe de peertjes in een pan en voeg hier de ingrediënten allemaal aan toe
  3. Laat het geheel ongeveer 2 uurtjes staan op laag vuur met de deksel op de pan
  4. Je kunt de stoofpeertjes nu opeten of koud opeten. Wat ik zelf vaak doe is een klein bakje vullen en even warm maken in de magnetron mmm! Ook lekker met een bolletje ijs erbij.
Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply