Follow:
Drankjes

Easy Peasy ijskoffie

Ik ben dol op koffie en in de lente/zomer op ijskoffie. Ik koop meestal van die kan-en-klare Starbucks Caramel Macchiato. Maar de krent in mij vind deze eigenlijk te duur. Je betaalt namelijk €1,67 bij de Jumbo voor een bekertje. Als ik hier mijn eigen ijskoffie van maak die echt bijna net zo proeft als die van de Starbucks dan ben ik een heleboel minder kwijt en heel eerlijk? Dan proeft mijn koffie een stuk lekkerder.

Ik ben een echte coffeelover, en drink ook meerdere kopjes op een dag. On the road drink ik ook graag een kop koffie en met warme dagen een lekkere ijskoffie. Wel de skinny variant hoor dus niet met roomijs bijvoorbeeld, maar dan heb je het ook over een frappuccino wie weet proberen wij dit nog wel later deze zomer. Een ijskoffie is dus gewoon een koude koffie. Ook geschikt voor echte fitgirls dus. Ijskoffie maken is zo simpel dat ik niet begrijp waarom ik dit niet eerder heb gedaan. Je kunt natuurlijk je koffie laten afkoelen in de koelkast, maar dat hoeft niet. Je kunt dit ook doen met ijsklontjes. Hiervoor moet je wel een sterkere koffie gebruiken, want de ijsklontjes maken de koffie iets milder.

BENODIGDHEDEN IJSKOFFIE:

  • 1 dubbele espresso
  • 1 scheut karamel siroop (ik gebruik die van Douwe Egberts)
  • 6 ijsklontjes
  • 100 ML melk

Zo maak je het:

  • Je begint natuurlijk met het zette van een kop sterke koffie. Je kunt er eventueel nog wat extra suiker aan toevoegen. Dit doe ik zelf niet, want de siroop maakt de koffie ook zoet
  • Vul je glas nu met ijsklontjes ik gebruik meestal zo’n 6 klontjes
  • Voeg nu de melk toe en roer het geheel goed door, zodat het een geheel wordt.
  • Voeg als laatste nog wat karamel siroop toe, je kunt hierbij zelf kijken hoeveel je wilt dit kan je doen naar smaak. Heb je geen karamel siroop? Geen probleem als je hem zoeter wilt maken kun je dit ook doen met suiker.

Ben jij ook zo dol op ijskoffie? 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply