Ik ben dol op citroen! Citroenijs, lemon cake, maar ook Lemon rolls het zoet/zure zusje van de cinnamon rolls. Ik heb het meest simpele recept ooit voor jullie gemaakt. Heerlijk om de komende paasdagen te maken, of de komende tijd in de zomer. Het is namelijk lekker verfrissend!
Lemon Rolls
Ingrediënten
- 1 blikje croissantdeeg
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen
- 3 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
- Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de croissantdeeg dicht.
- Rasp de citroen en bestrooi het deeg met het citroenrasp. Pers de citroen en roer 2 el van het ciroensap door de suiker en vanillesuiker. Verdeel de suiker over het deeg. Ik gebruikte hier voor een kwastje
- Rol de lap deeg op, aan de korte kant.
- Snijd het deeg hierna met een scherp mes in ongeveer 8 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
- Bak de lemon buns in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Bereid ondertussen de topping door de poedersuiker en water te mengen voeg hier evt een scheutje citroen bij.
- De citroenbroodjes kun je zowel warm als koud eten.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments