Follow:
Lunch

GEZONDE BANANEN PANNENKOEKEN

Hier in huis zijn wij allemaal dol op pannenkoeken. Als het aan de kinderen ligt dan eten wij het iedere week, maar dat is natuurlijk niet heel gezond. Voorheen maakte ik tussen de middag regelmatig pannenkoeken, maar nu ik zelf op de gezonde tour ben doe ik dat eigenlijk niet meer. Ik ontdekte de bananen pannenkoeken toen ik op zoek was naar recepten voor mijn overrijpe bananen. Er zijn alleen zoveel verschillende dat ik niet meer wist welke ik moest gebruiken. Ik heb dus alles gelezen en bekeken en uit de losse hand wat geprobeerd haha!

Het was even een geouwehoer met het maken van de pannenkoeken, want ik dacht oh je maakt wel even grote pannenkoeken, maar doordat het best wel heel vloeibaar is moet je kleintjes maken. Anders kun je ze namelijk ook niet fatsoenlijk draaien. Het koste dus een paar pannenkoeken en een hulp lijn van vriendinnetje Car voordat het mij lukte. Daarna was het proeven geblazen natuurlijk en ik denk dat ik vanaf nu geen normale pannenkoeken meer wil. Dit is zoveel lekkerder. Hoera voor rijpe bananen haha! Ik deel graag mijn bananen pannenkoeken recept met jullie.

Benodigdheden:

 • 2 rijpe banen
 • 4 eieren
 • Een half zakje bakpoeder (of 1 eetlepel)
 • 3 eetlepels havermout
 • Halvajam Aardbeien
 • Frambozen

Ook handig: 

 • Koekenpan met een goede anti aanbaklaag (zo hoef je geen olie te gebruiken!)
 • Blender

Bereiding

 1. Gooi de eieren, bananen, havermout en bakpoeder in een blender en mix het tot een luchtig geheel
 2. Verhit ondertussen alvast de koekenpan
 3. Als het geheel goed gemengd is kun je het in kleine beetjes in de koekenpan schenken.
 4. Bak ze aan beide kanten goed bruin en stapel ze op een bord
 5. Smeer ze in met halvajam aardbei en strooi er wat frambozen overheen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor ander fruit, maar dit had ik nu in huis en vond ik ook nog eens een erg lekkere combinatie.
Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply