Follow:
Ontbijt, Snacks

Havermout muffins met Appel | Weight Watchers proof

Iedere keer als ik een poging doe met Weight Watchers ben ik heel creatief met mijn maaltijden en eet ik weinig standaard dingen, helemaal wat betreft mijn ontbijt. Ik moet dit namelijk aantrekkelijk voor mezelf maken, anders heb ik er geen zin in. Ik maak o.a. de havermout muffins met appel met grote regelmaat. Ik maak dan een grote batch, zodat ik er vaker van kan eten. 

Bereiding Havermout muffins met Appel:

 • 250 gram havermout
 • 500 ml magere melk
 • 2 eetlepels honing
 • 2 appels
 • 1 ei
 • 2 theelepels zelfrijzend bakmeel
 • 1 eetlepel roomboter
 • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden

Ook handig:

 • Muffinvorm
 • Muffinpapiertjes

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Snijd de appel in blokjes en meng deze met de koek en speculaas kruiden
 3. Smelt de boter in een pannetje
 4. Doe de havermout, zelfrijzend bakmeel, honing, ei, melk en boter in een meng kom.
 5. Meng het geheel tot een het een mooi mengsel is geworden
 6. Schep nu de stukjes appel er door heen
 7. Schep nu met een juslepel het mengsel in de muffinvormpjes
 8. Zet het in de oven voor 30 minuten, laat ze even afkoelen wanneer ze uit de oven komen. (warm zijn ze wel extra lekker)

Wil je ze bewaren? Doe ze dan in een lucht dichte trommel of doe ze in zakjes in de vriezer. Als je hem er ’s ochtends uit haalt kun je hem ’s middags op eten. Ik haal hem er ’s nachts uit om als ontbijt te kunnen eten.

Je mag één havermout muffin eten voor 3 weight watchers punten.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply