Follow:
Kerst

Hele kip uit de slowcooker

hele kip uit de slowcooker

Sinds twee maanden ben ik werkzaam bij een poelier en is mijn liefde voor koken met kip nog meer gegroeid. Ook mijn slowcooker heeft het er mee te doen, onlangs maakte ik een hele kip in de slowcooker en echt hij was nog zo lekker zacht! Dikke aanrader dus om te proberen.

hele kip uit de slowcooker

Hele kip uit de slowcooker

Ingrediënten
  

 • 2 eetlepels paprikapoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel tijm
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1/4 theelepel cayennepeper
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • 1 hele kip

Instructies
 

 • Meng de kruiden in een kommetje. Snijd de ui grof in stukken en leg het op de bodem van de pan.
 • Wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Vergeet niet tussen en onder z’n pootjes anders heb je hier weinig smaak zitten.
 • Leg de kip op de uien, deksel op de pan en zet de slowcooker op high.
 • Laat hem 4 uur aanstaan. Heb je een vlees thermometer? Dan kun je checken of hij gaar is met een kern temperatuur van 75 graden. Doordat hij zo rood is van de paprika kan je moeilijk zien of hij gaar is.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Til de kip voorzichtig uit de pan en leg hem in een braadslee. Schenk wat vocht uit de slowcooker over de kip heen en zet de kip onder de gril voor zo'n 10 minuten.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept