Hollands Pannetje uit de slowcooker

Ik vind het heerlijk om in de herfst lekker stoofpotjes te maken. Hier kun je ook zo lekker mee variëren. Er zijn zoveel combinaties die je kunt maken, maar mijn favoriet is de een Hollands pannetje. Vroeger maakte ik deze wel eens uit een pakje met varkensvlees. Nu heb ik een variant ontdekt met rundvlees en zonder pakje! Het recept staat klaar voor jullie.

hollands pannetje uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 450 gram sucadelappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gram sperziebonen uit de diepvries
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 middelgrote uien in halve ringetjes
  • 2 eetlepel Hollandse kruiden stoof van Euroma
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 blokje runderbouillon
  • 100 ml water
  • versgemalen zout en peper
  • boter

Instructies
 

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en meng de bloem er doorheen.
  • Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker.
  • Verhit nog een klein beetje boter in dezelfde koekenpan en fruit de uien met de knoflook kort aan
  • Voeg de paprika toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de Hollandse stoofkruiden toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg 100 ml water, het bouillonblokje toe en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet het geheel bij het vlees in de slowcooker. Meng goed door elkaar.
  • Leg de deksel op de slowcooker en laat het geheel voor 7 uur cooken op de laagste stand.
  • Voeg de sperziebonen het laatste uur nog toe.
  • Als je saus nog niet dik is kun je er twee eetlepels maizena door heen roeren en de deksel van de slowcooker afhalen.

 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept