Lahmachun

Afgelopen zondag hadden wij een soort van fastfood sunday, meestal eten wij op zondag soep met iets erbij of iets anders makkelijks. Afgelopen zondag maakte ik zelf Lahmacun op een hele simpele manier en Ro en ik waren mega verbaasd dat het echt proeft, zoals de Lahmacun die wij bij de Turkse winkel kopen. Goed gelukt dus. Ik plaatste een foto van de Lahmacun op instagramstories en dit bleek een groot succes.

Wij zijn beide dol op Turks eten en de Turkse supermarkt is ook groot favoriet haha! Regelmatig nemen wij Lahmacun mee bij de Turkse winkel, maar dan betaal ik best veel voor een aantal van deze Turkse pizza’s. Zo zonde vind ik dat. En aangezien wij best wel kunnen koken (al zeg ik het zelf) vond ik het tijd om het zelf te proberen. En het is echt goed gelukt en zeker een aanrader om te maken. Lekker om zo te eten of voor bij de soep bijvoorbeeld.

Benodigdheden: 

  • 8 medium wraps
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder

Als toping: 

  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Knoflooksaus

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes, snipper de ui en snijd ook de tomaat in kleine blokjes. Voeg dit toe aan het gehakt en doe ook de tomatenpuree hierbij. Voeg nu ook de knoflookpoeder en paprikapoeder toe meng het geheel.
  3. Pureer het geheel wanneer het gemengd is met een staafmixer tot het goed fijn is.
  4. Smeer de wrap in met een flinke lepel van het gehaktmengsel en lig dit voor zo’n 5 minuten in de oven. Het vlees moet namelijk even goed gaar worden.
  5. Verdeel nu wat sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus over de lahmachun. Rol hem op en pak hem in wat aluminiumfolie, zo blijft alles een beetje beter zitten en zit je niet onder de saus haha!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *