Mexicaanse ovenschotel

Wij zijn dol op Mexicaans eten en ik kan onze kinderen heel erg blij maken met “chips” bij het eten. De Mexicaanse ovenschotel is dan ook elke keer weer een groot succes bij ons thuis. Welk kind wil er nu geen chipjes bij het avondeten? Het gerecht is goed gevuld en door de mais is het ook nog lekker zoetig. Zoals ik al zei hier in huis een groot succes en absoluut kidsproof!

Ingrediënten:

  • 1 zak nacho’s
  • 500 gram rundergehakt
  • burrito seasoningmix (ik koop altijd de kruiden potjes bij de Lidl)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 2 puntpaprika’s
  • 100 gram cheddar en mozzarella

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie en rul het gehakt. Voeg de seasoningmix toe
  3. Lek ondertussen de mais en zwarte bonen uit
  4. Voeg nu de tomatenblokjes, de mais en zwarte bonen toe en verwarm dit nog zo’n 2 minuten.
  5. Schep het mengsel in de ovenschaal
  6. Verwijder de steelaanzet en de zaadjes van de puntpaprika’s en snij ze in ringen. Verdeel dit over het geheel.
  7. Doe bovenop het geheel de nacho’s en strooi de cheddar en mozzarella eroverheen
  8. de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
  9. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
  10. Serveer met de rest van de tortillachips.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *