QUICHE CAPRESE

Ik ben dol op quiches en het is zo lekker makkelijk. Wanneer wij quiche eten maak ik hem altijd in de ochtend, zodat ik de rest van de dag alleen de oven nog maar hoef aan te zetten. Naast dat ik dol ben op quiches ben ik ook dol op caprese. Lekker fris! En je kunt natuurlijk alles maken in caprese style. Dit moest ik eens proberen met een quiche. En het resultaat was verrukkelijk!

Benodigdheden:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 grote rode ui
  • 5 zongedroogde tomaten
  • Handje geraspte kaas
  • 200 gram creme fraiche
  • 4 eieren
  • Pesto naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet de taartvorm in, ik gebruik hiervoor kokosolie spray van body & fit.
  3. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem
  4. Snijd de tomaten in vieren, de mozzarella in plakjes, de rode ui in ringen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  5. Klop de eieren los met de creme fraiche. Klop net zolang tot het een mooi glad geheel is en voeg dan de geraspte kaas toe. Je kunt nu ook wat peper en zout toevoegen, dit gebruik ik zelf zelden, omdat ik ingrediënten kies die van zichzelf al smaakvol zijn.
  6. Bedek de taartvorm met de groente en mozzarella en verdeel hier overheen het eimengsel
  7. Top de quiche af met theelepeltjes met pesto. Doe dit naar smaak. Ik vind veel lekker, maar niet iedereen is zo dol op pesto.
  8. Zet de quiche nu midden in de oven en bak hem voor 45 minuten af en gaar.

Laat de quiche als ie klaar is nog even staan om iets af te koelen. Daarna kun je hem aan snijden om op te eten. Lekkerrrrr! Mocht je hem net als ik gaan opwarmen, dan kun je hem verwarmen op 120 graden, zodat ie niet verder gaar gaat worden, dan kan ie namelijk droog worden

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *