Slowcooker rundvlees met broccoli

Ik ben dol op mijn slowcooker en gebruik hiervoor voornamelijk Amerikaanse recepten. Maar ik merk dat er veel mensen zoeken naar Nederlandse recepten. Mijn best gelezen blog op kitchenmom is ook een recept voor de slowcooker.

Benodigdheden:

  • 700 gram riblappen
  • 1 cup runderbouillon
  • 1/2 cup soja saus
  • 1/4 bruine suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels maizena
  • 4 eetlepels water
  • 2 stronken broccoli
  • Gekookte witte rijst

Bereiding:

  1. Verwarm de slowcooker
  2. Snijd ondertussen de riblappen in blokjes
  3. Doe de runderbouillon, sojasaus, bruine suiker, olijfolie en knoflookpoeder in de slowcooker en maak hiervan een geheel
  4. Voeg hier nu de blokjes riblappen aan toe en zet de slowcooker aan voor 5 uren op de laagste stand
  5. Na die 5 uren maak je een mengsel van de maizena en water en voeg dit toe aan het geheel. Meng dit er goed door heen zodat je geen klontjes krijgt.
  6. Voeg nu de broccoli toe en laat het nog een half uur aan staan op low heat. De saus wordt nu dikker en de broccoli zachter.
  7. Na het half uurtje is je maaltijd klaar en kun je hem lekker op eten met rijst of noodles bijvoorbeeld.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *