Follow:
Overige

Is een slowcooker een musthave?

pasta saus uit de slowcooker

De laatste tijd deel ik regelmatig mijn slowcooker op Instagram. Ik kreeg dan ook veel vragen over het hele fenomeen slowcooking en had aangegeven hier een blog over te schrijven. Ik heb mijn slowcooker inmiddels zo’n 5 jaar en ik gebruik hem voornamelijk in het najaar. In oktober ga ik mijn website ook vol zetten met lekkere slowcooker recepten. Maar eerst ga ik jullie nu vertellen waarom ik er zo’n fan van ben!

Een slowcooker staat voor langzaam garen, vroeger deden ze dat in Nederland met een hooimadam. Je eten wordt op een lage temperatuur gegaard gedurende een lange tijd. De meeste gerechten die ik maak kun je gemakkelijk de hele dag aan zetten. Je kunt er echt van alles in bereiden. Nu kun je denken dat kan toch ook gewoon in de oven of op het fornuis, maar dit is een stuk fijner om langer aan te zetten. Het is beter voor je gas en elektra rekening. Daarnaast is het zelfs zo dat je een slowcooker aan kunt zetten als je de deur uit gaat. Hij verbruikt zo weinig dat er niks mee kan gebeuren.

Hoe werkt het?

Een slowcooker werkt op elektriciteit en vervangt hier in huis vaak de oven en het gasfornuis.  Het werkt eigenlijk heel simpel. Doe de ingrediënten die bij het recept horen in de pan, soms is et lekker om je vlees nog even aan te braden, maar dit hoeft niet. Je doet dus alles in de pan, ingrediënten, kruiden alles en zet hem aan. Meestal hebben slowcookers 2 standen. Een lage en een hoge. Het is verschillend wanneer je welke stand gebruikt. Daarnaast heb je ook nog een stand om je eten warm te houden. Je kunt op de nieuwe varianten ook een timer zetten, zo’n apparaat staat op mijn verlanglijstje. Nu zet ik nog een timer op mijn telefoon. Als de kook tijd voorbij is, is je maaltijd klaar!

De voordelen

Ik kan alleen maar slowcooker voordelen bedenken:

 • Je eten behoud een betere smak
 • Door de lage temperatuur blijven voedingstoffen intact
 • De sappen van het vlees trekken in het vlees
 • Je voegt geen vet toe
 • Tijd besparend, doordat je er verder niet naar om hoeft te kijken
 • Je eten verbrand niet
 • Makkelijk om schoon te maken

Ik zelf heb een Russel Hobbs slowcooker en die bevalt erg goed!

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

1 Comment

 • Reply Lo mein met varkensvlees uit de slowcooker • Kitchenmom

  […] is weer wat kouder aan het worden en voor mij betekent dit vaak dat mijn slowcooker weer met grote regelmaat aan staat. Onlangs maakte ik een heerlijke Lo Mein met varkensvlees. Een […]

  23 september 2021 at 09:40
 • Leave a Reply