Mmm wij zijn hier dol op plaattaart. Vooral op de dagen dat we niet zoveel zin hebben om te koken. Als wij plaattaart eten, dan maak ik verschillende soorten. Net als bij het eten van pizza kun je dan iedere keer een ander stukje eten en proberen mmm! Deze Italiaanse plaattaart is dan ook echt een aanrader. Ook lekker bij een kommetje soep.
Italiaanse plaattaart
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 80 ml passata
- 1 theelepel oregano
- 2 bollen mozzarella
- 100 gram cherrytomaten
- 70 gram pesto
- 100 gr prosciutto
- 1 zakje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg uit over het bakpapier.
- Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit zorgt er voor dat het bladerdeeg niet gaat bollen.
- Meng de passata met de oregano en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smeer het bladerdeeg in met de passata.
- Halveer de cherrytomaten en verdeel deze over de plaattaart. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel samen met de pesto over de plaattaart.
- Zet de plaattaart in het midden van de oven en bak hem in 25 minuten goudbruin.
- Verdeel na het bakken de prosciutto en de rucola over de taart heen.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments