Kaneel popcorn

Zelf popcorn maken is stiekem het allerlekkerst. Ik maak het regelmatig voor de kinderen en je kunt er zoveel kanten mee op. Zo maakte ik voor Sinterklaas een kruidnotenpopcorn (groot succes)! Mijn favoriet is kaneel popcorn. Dit moet je echt proberen als je net als ik, dol bent op kaneel!

Kaneel popcorn

Ingrediënten
  

  • 150 gram popcorn mais
  • 2 eetlepels kaneel
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • scheutje zonnebloemolie of olijfolie

Instructies
 

  • Doe een scheutje zonnebloemolie of olijfolie in een pan en voeg de maïskorrels toe. Doe de deksel op de pan.
  • Smelt ondertussen de boten in een pannetje, zet het pannetje opzij.
  • Schud af en toe de maïskorrels door elkaar, zodat de maïskorrels niet kunnen verbranden. Als het poppen van de maïs langzamer wordt zet je het vuur uit.
  • Begin nu met smelten van boter in een steelpan. Voeg hier suiker en kaneel aan toe
  • Kook het mengsel al roerende op een laag vuur tot de suiker is gesmolten.
  • Schenk het mengsel over de popcorn. Schud en meng het botermengsel met een lepel tot alle popcorn volledig bedekt is.
  • Leg de popcorn nu over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de popcorn op 175 graden 10-15 minuten in de oven. Schep de popcorn regelmatig even om. Haal het uit de oven en blijf scheppen tot het afgekoeld is. Zo gaat het niet aan elkaar plakken. Eet het hierna direct op, het laten staan maakt de popcorn slof namelijk.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept