Follow:
Kerst

KERST BARK

De decembermaand staat vaak wel voor veel chocolade eten tenminste hier in huis wel. Om een beetje door onze chocolade voorraad heen te komen probeer ik met de chocolade die er nog ligt en wat extra lekkere kerst dingetjes lekkere recepten te bedenken. Voor Sinterklaas maakte ik al een lekkere bark en nu maakte ik er ook eentje voor kerst. en ik kan je vertellen hij is heerlijk! Deze kerst bark is heerlijk om uit te delen voor de kerstdagen.

Benodigdheden:

 • 300 gram melk chocolade
 • 4 musket kranjes
 • 6 schuimkransjes
 • 4 candy canes
 • Kerst sprinkels (ik kocht gouden van Dr. Oetker)
 • 1 vel bakpapier
 • 1 ovenschaal (hoe groter de ovenschaal hoe dunner de bark)

Bereiding:

 1. Breng een pan water aan de kook en smelt de chocolade au bain marie, je kunt chocolade ook in een magnetron smelten alleen ben ik hier niet zo goed in en gaat het vaak mis haha!
 2. Snijd ondertussen al het snoepgoed in kleine stukjes. De Candy Canes heb ik kapot geslagen met een deegroller
 3. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en giet hier de gesmolten chocolade in
 4. Voeg het snoepgoed toe en strooi de sprinkels eroverheen
 5. Zet de ovenschaal voor ongeveer een uur in de koelkast om uit te harden
 6. Wanneer hij goed is uitgehard kun je hem in blokken breken of snijden. In principe heb je aan een klein brokje al wel genoeg het vult namelijk best en het is best zoet.

Je kunt met dit recept heel makkelijk variëren en toevoegen wat je zelf wilt. Ik zelf ben bijvoorbeeld niet zo dol op de musket kransjes je kunt er dan ook voor kiezen om ander kerstig snoepgoed erdoor heen te doen of lekkere chocolade bijvoorbeeld. Ook met de chocolade kun je variëren. Heb je liever witte chocolade? Of misschien wel pure chocolade? Het kan allemaal.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply