Garnalen cocktail met Griekse yoghurt

Bij een kerstdiner hoort natuurlijk wel een klassieke garnalen cocktail, maar ik stak hem dit jaar in een nieuw jasje. Een gezonder jasje, want tijdens de feestdagen wil ik af en toe ook wel wat bewuster eten en niet alles vol spuiten mayo. Ik maakte en Garnalen cocktail met Griekse yoghurt. 

Benodigdheden:

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 100 gram Griekse Yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 komkommer zonder zaadjes in blokjes
  • 1 theelepel chilli poeder
  • 1/2 sinaasappel
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

  1. Rasp 1 theelepel oranje schil van de halve sinaasappel en pers een halve sinaasappel uit.
  2. Doe de komkommerblokjes samen met de geraspte schil, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels sinaasappelsap in een kom en schep dit door elkaar. Je kunt eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  3.  

    Pak nu vier glaasjes (of amuse bakjes) en leg hier onderin een laagje veldsla. Schep hier de helft van de garnalen overheen en leg hier boven op de komkommer. Verdeel als laatste de overige garnalen bovenop de komkommer.

  4. Roer de Griekse yoghurt met de olijfolie en breng op smaak met chilipoeder en knoflookpoeder. Voeg dit als laatste toe aan de garnalen.

Eet smakelijk! 

Maak jij de Garnalen cocktail met Griekse yoghurt? Deel hem dan op social media met de #kitchenmomnl.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *