Het BBQ seizoen is hier officieel geopend! Ik hou er van en zet het liefst elke dag de BBQ aan. In principe kan dit ook best aangezien wij een hele handige kleine mini BBQ van Tristar hebben. Deze werkt op stroom en is binnen no time warm. Ideaal voor snelle BBQ’s. Maar daar gaat deze blog niet over. Ik deel graag het recept van deze Kip Hawai spiesje met jullie.
Benodigdheden:
- 300 gram kipdijenfilet
- 1 ananas (vers of uit blik)
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 scheut olijfolie
Bereiding:
- Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en leg ze in een kom
- Meng de olijfolie en paprikapoeder tot een papje
- Giet dit over de kippendijen heen en meng het, zodat alle blokjes gemarineerd zijn
- Laat de kip afgedekt in de koelkast lekker marineren
- Snij de ananas in partjes.
- Neem een satéprikker en rijg om en om de kip en ananas op een stokje
- Rooster de spiesjes in ongeveer 8 minuten om en om gaar op de BBQ. De tijd kan verschillen per BBQ.
Klik hier voor nog meer BBQ recepten
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments