Follow:
Hoofdgerechten, Rijst

KORIANDER LIMOEN KIP MET MANGO SALSA

Met warm weer ben ik dol op verfrissende recepten. Het liefst ook koude maaltijden, maar af en toe maak ik een uitzondering voor een warme maaltijd, zoals het recept dat ik vandaag met jullie deel. Het is een recept dat ik op een Amerikaanse site tegen kwam en prima past bij het warme weer van afgelopen week. Hij viel dan ook goed in de smaak. Genoeg redenen voor mij om dit recept met jullie te delen. Maar ook op koude dagen zoals nu is het een heerlijke maaltijd!

Benodigdheden voor marinade:

  • 600 gram kipfilets
  • 240 ml jus d’ orange
  • 125 ml olijfolie
  • 80 ml limoensap
  • 1 theelepel rasp van de limoen schil
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2.5 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels knoflook poeder
  • 125 ml koriander

Benodigdheden voor de mango salsa:

  • 1 rijpe mango of 1 doosje mango blokjes uit de diepvries
  • 1 rijpe avocado
  • 2 fijn gesneden rode uien
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden (deze was ik vergeten)
  • 1 eetlepel jus ‘d orange
  • 2 eetlepels limoen sap
  • 60 ml koriander

Verder nog nodig:

  • ziplock zakje
  • rijst

Bereiding van de kip:

  • Meng de jus d’ orange, olijfolie, limoensap, rasp van de limoen, honing, komijnpoeder, sojasaus, knoflookpoeder en koriander in een grote kom. Na het mengen doe je de marinade in een ziplock zakje.
  • Snijd de kipfilets doormiddel, zo krijg je extra kipfilets en doordat ze zo dun zijn hoeven ze niet zo lang te bakken. Doe de kipfilets bij de marinade in het ziplock zakje.
  • Leg het zakje in de koelkast voor minimaal 2 uur. Het lekkerste is om dit zo’n 6-8 uur te doen. Ik marineer meestal ‘s ochtends zodra ik wakker ben dan kan het de hele dag in de koelkast intrekken.
  • Kook ondertussen de rijst, zoals aangegeven op de verpakking.
  • Nadat de kipfilets zijn gemarineerd kun je ze lekker gaan grillen. Verhit van olie op de gril en bak de kipfilets om en om gaar.

Bereiding van de mango salsa 

  • Gebruik voor de salsa de, jus ‘d orange, limoensap en koriander en mix het door elkaar.
  • Gril de mango even kort in een grilpan. Dit hoef je niet te doen maar is wel lekker.
  • Snijd de mango en avocado in kleine hapklare blokjes. Doe dit bij de salsa met de fijn gesneden rode uit en rode paprika.
  • Serveer de gegrilde kip op een bedje van rijst met de salsa erbij.

Eet Smakelijk! 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply