Follow:
Hoofdgerechten, Soep

Mais kikkererwten soep

Ik ben DOL op soep en eet het het liefst een paar dagen per week. Soep ik vaak ook mijn trucje om de kroost te voorzien van wat extra groente. Ik verstop er namelijk altijd meer groente in dan ze verwachten haha! Zo maakte ik afgelopen week een lekkere mais soep met nog meer ingrediënten dan alleen de mais. 

Benodigdheden:

  • 1 blik mais
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 kippen bouillon blokje
  • 500 ml water
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 250 gram chorizo

Ook handig: een blender of staafmixer 

Bereiding:

  1. Snijd de chorizo in blokjes, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
  2. Laat de mais en kikkererwten uitlekken
  3. Verhit een pan (met dikke bodem) en pak hier de chorizo in zonder boter of olie
  4. Haal de chorizo uit de pan en laat dit uitlekken op een keukenrol
  5. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak dit kort aan (ongeveer 3 minuten)
  6. Voeg nu de mais en kikkererwten toe en bak dit kort mee
  7. Als het allemaal een beetje meegebakken is is het tijd om het water en het bouillon blokje toe te voegen.
  8. Als het bouillon blokje is opgelost kun je de melk en de eetlepels bloem toevoegen.
  9. Laat het geheel zo’n 10 minuten koken op laag vuur
  10. Je kunt er nu voor kiezen om de soep zo op te eten zonder te pureren, maar ik weet dat de kinderen bij ons thuis moeilijk gaan doen. Ik kies er dus voor om hem te pureren.
  11. Ik pureer mijn soep altijd in de blender en heb het daarna zelfs nog gezeefd. Dit hoeft dus niet allemaal, maar ik wil de een gezellige maaltijd.
  12. Als je dit hebt gedaan voeg je nog een paar stukjes chorizo toe per kommetje.

Eet smakelijk! 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply