Wij eten elke week Mexicaans, maar daar waren jullie al achter geloof ik. Ik probeer ook zoveel mogelijk nieuwe dingen te proberen en dat lukt eigenlijk altijd best wel goed. Je begint niet voor niks een foodblog toch? Vorige week aten wij Mexicaanse rijst en dat was LEKKER! Zelfs het beetje dat over bleef ging de volgende dag helemaal op.
Mexicaanse rijst
Ingrediënten
- 200 gram ongekookte rijst
- 350 gram kipgehakt
- 1 chorizo
- 1 trio paprika's
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik mais
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 eetlepel zure room
- 2 avocado's
- 200 ml water
Instructies
- Verhit een beetje olie in een grote wokpan en bak hier het gehakt rul in
- Snijd ondertussen de groente en chorizo in kleine blokjes en laat de kidneybonen en mais uitlekken
- Voeg de chorizo toe en bak dit kort mee
- Voeg nu de paprika toe en bak deze ook gaar
- Wanneer de paprika gaar is voeg je kidneybonen en mais toe
- Voeg nu de rijst toe en de gezeefde tomaten. Wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen en voeg nu nog 200 ml water toe en kook de rijst gaar
- Haal nu de avocado uit de schil en prak deze fijn. Meng dit met wat zure room tot een lekkere romige avocado dip. Mmm!
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments