Follow:
Kerst

Mini kerstpizza’s

Het kerstdiner op school staat weer voor de deur en wij ouders mogen weer lekkere dingen maken om een aantal kinderen mee te verwennen. Ik vind het nooit erg en moeilijk om iets te bedenken. Twee jaren geleden maakte ik lekkere mini pizza’s in kerst vorm en dit bleek een groot succes. En het mooie is dat het ook nog eens zo klaar is en je uk kan helpen. Hier hebben ze namelijk de middag voor het kerstdiner vrij, omdat er ‘s avonds eerst een kerkdienst is en daarna pas het diner. 

De meeste kinderen lusten wel pizza’s en daarom is het dus een ideale maaltijd om te maken voor het kerstdiner op school. Ook heb je niet veel ingrediënten nodig, voor kinderen kun je het beter zo simpel mogelijk houden. Het gerecht is trouwens niet alleen lekker voor het kerstdiner op school, maar je kunt het ook serveren bij een soepje met kerst of als hapje tijdens de kerstborrel. Lekker hoor!

Benodigdheden:

  • 1 rol pizzadeeg inclusief tomaten saus
  • 2 bollen mozzarella

Ook handig:

  • Oven
  • Rooster
  • Bakpapier
  • Cookie cutters in kerstsferen (of andere cutters als je ze niet voor kerst maakt)

Bereiding:

Zoals ik al zei is het een heel makkelijk gerecht. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de rol met pizzadeeg uit en haal met de cookie cutters de vormpjes uit je rol deeg. Vaak hou je nog wat over dit kun je nog weer opnieuw uitrollen en dan kan je er nog een paar extra uit halen. Als je dit gedaan hebt leg je de pizza-tjes direct op een bakplaat met bakpapier. Smeer de pizza-tjes in met de bijgeleverde tomatensaus of tomatenpuree indien je niet het kant-en-klaar pakket hebt meegenomen uit de koeling. Ik gebruik hiervoor een kwastje die je op de bak afdeling kunt vinden, maar het kan ook prima met een lepel. Daarna ga je de mozzarella snijden in dunne reepjes. Het is namelijk tijd om de kerst pizza’s te decoreren en dit gaan we doen met mozzarella. De dunne reepjes kun je op de pizza’s leggen om zo leuke kerstdecoratie te maken. Ze de pizza’s in de oven voor zo’n 15 tot 20 minuten afhankelijk van je oven.

Je kunt natuurlijk naast mozzarella ook andere ingrediënten gebruiken, maar meestal moet je voor een kerstdiner niet te bijzonder doen haha. Dat is mijn ervaring in ieder geval.

Wat ga jij maken voor het kerstdiner? 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply