Follow:
Hoofdgerechten, Rijst

NASI MET BROCCOLIRIJST

Ik denk dat broccoli mijn favoriete groente is. Je kunt er zoveel mee en het is altijd erg smaakvol. Afgelopen weekend deden wij boodschappen bij de Lidl en daar zag ik Courgette pasta liggen (dit eten wij wel vaker) en broccoli rijst. Robert en ik heb met dit weer minder behoefte aan pasta’s, aardappels en dat soort vullers. Wij hebben juist behoefte aan veel groentes. Wij besloten de broccoli rijst ook mee te nemen om dit eens te proberen.

Ik maak vaak de nasi van de chinees van Ashley Willems en ik wilde dit wel eens proberen met broccolirijst. Dit leek mij een goed plan en nadat ik de ingrediënten in huis had gehaald ging ik aan de slag. Ik was wel benieuwd of de kinderen het wel gingen eten, want zodra iets groen is laat Sofie het meestal al staan. Dit bleek niet het geval en voor de verandering was Sofie haar bord een keer leeg! Dit geeft natuurlijk geen garantie voor de volgende keer dat wij dit eten, maar hé het klinkt aardig positief toch?

Ingrediënten:

 • 1 schaal broccoli rijst (Je kunt dit ook makkelijk zelf maken met een keukenmachine)
 • 3 eieren
 • 1 kippenboullion blokje
 • 1 bosje lente ui /bosui, fijn gesneden
 • 1 schaaltje ham of kipfilet, in kleine plakjes

Voor erbij: 

 • saté met stokjes
 • mini loempia’s
 • kroepoek

Bereiding: 

 • Verhit de saté en verwarm de mini loempia’s
 • Verhit wat olie in een wokpan en bak de eieren scrambled
 • Voeg nu de lente ui/bosui en de plakjes ham of kipfilet toe en bak dit even mee
 • Voeg nu de broccoli rijst toe en verkruimel het bouillon blokje door het geheel. Even goed roeren en ervoor zorgen dat de broccoli rijst warm is.

En dat is het hele recept! Het stelt echt niks voor en is heerlijk om even snel te maken met dit warme weer, want dan willen wij niet een half uur boven de warme pannen staan toch? 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply