Follow:
Toetjes

Pannenkoeken tiramisu met Licor 43

pannenkoeken tiramisu met licor 43

Zoek je lekkere en (ongezonde) recepten? Dan zit je bij Sterk in de Keuken goed. Ik kwam via facebook hun Pannenkoeken Tiramisu tegen en bedacht me dat ik er wel een prima kitchenmom variant van kan maken. Ik maakte mijn eigen variant van de Pannenkoeken tiramisu met Licor 43 er door heen! En hij was goed gelukt!

pannenkoeken tiramisu met licor 43

pannenkoeken tiramisu met licor 43

Porties 8 personen

Equipment

  • Spuitzak

Ingrediënten
  

  • 250 gram mascaprone
  • 250 ML slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 espresso
  • 22 pannenkoeken Kant en klaar of zelfgebakken

Voor de topping

  • 250 gram mascarpone
  • 25 gram oploskoffie (ik heb ene nespresso cup opengemaakt)
  • 2 eetlepels koffie likeur
  • 100 ml slagroom
  • 1 espresso

Instructies
 

  • Bak de 22 pannenkoeken en laat ze afkoelen. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare te gebruiken, maar dit vind ik zelf minder lekker om te gebruiken.
  • Doe de deel van de mascaprone, slagroom, poedersuiker en de espresso samen in een kom en mix tot een mooi luchtig geheel.
  • Leg een pannenkoek op een bord en smeer deze in met het mascarpone koffie mengsel. Doe dit tot je bij de laatste bent.
  • Meng nu het andere deel van de mascarpone, slagroom, espresso en de licor 43 tot een mooi stevig geheel. Dit moet echt stevig zijn anders zakken je toefjes uit.
  • Wanneer het stijf is doe je het in een spuitzak, knip een puntje er af en maak toefjes boven op de laatste pannenkoek
  • Doe als laatste de koffie in een zeef en verspreid dit over de toefjes heen.
  • Zet de taart nog even in de koelkast, zo kan de mascaprone met slagroom nog uitharden.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept