Follow:
Taart

Peren bastogne taart

peren bastogne taart

Mijn ouders hebben een perenboom in hun tuin staan. Toen ze een paar weken geleden vroegen of ik wat wilde kon ik daar geen nee tegen zeggen. Ideaal met de naderende verjaardag van onze jongste dochter. Ik ging op zoek naar een recept wat ik kon gebruiken ter inspiratie en besluit uiteindelijk toch zelf maar aan de slag te gaan. Hier kwam een Peren bastogne taart uitgerold.

De peren bastogne taart bleek een groot succes, het lijkt alleen wel een beetje op een appeltaart, maar wanneer je een hap neemt ontdek je al snel dat het een peren taart is met een vleugje bastogne.

peren bastogne taart

Peren Bastogne Taart

Equipment

  • springvorm

Ingrediënten
  

  • 1 KG Peren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 150 gram bruine bastard suiker
  • 1/2 pak bastogne koeken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snijd de boter in kleine stukjes en klop het ei los.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel , de boter en de basterdsuiker aan een kom. Giet ook ongeveer 2/3 van het los geklopte ei erbij.
  • Kneed hiervan een mooie stevige deeg. Ik doe dit altijd met een keukenmachine, omdat ik niet van kneden met de hand hou. Omhul de deeg met folie en leg hem een half uurtje in de koelkast.
  • Schil de peren snijd deze in stukjes.
  • Verkruimel de bastogne, ik deed dit door het in een zakje te doen en deze kapot te slaan met een deegroller
  • Voeg de bastogne toe aan de peren en roer het geheel door elkaar
  • Vet de springvorm in met boter of speciale bakspray
  • Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg. Houd ongeveer 1/4 van het deeg apart.
  • Schep daarna het peer-bastogne-mengsel eroverheen. Druk dit lichtjes aan met een lepel
  • Rol met je handen kleine rolletjes van het resterende deeg. Maak hier mooie slierten van en verdeel dit bovenop de peer
  • Pak het kommetje met het resterende beetje van het los geklopte ei er weer bij en smeer de slierten en de rand van de taart in met ei.
  • Bak de taart in circa 60 minuten goudbruin en gaar.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

1 Comment

  • Reply Gerrie

    Joyce,
    De perenjaar met Bastogne lijkt mij heerlijk!
    Kun je me laten weten hoeveel eieren ik nodig heb?

    19 februari 2021 at 09:02
  • Leave a Reply

    Rating recept