Follow:
Hoofdgerechten, Rijst

Pokebowl 3.0

Pokebowl

Ik vind sushi maken echt teveel werk haha, maar ben er wel dol op! Daarom eten wij met grote regelmaat een pokebowl. Een goede vullende maaltijd met mijn favoriete ingrediënten. Ik heb er inmiddels al 2 van op kitchenmom staan (klik hier en klik hier)  En vandaag heb ik weer een nieuwe variant voor jullie.

Benodigdheden:

  • 200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 1/3 komkommer
  • Tempura garnalen (te koop bij LIDL en JUMBO)
  • 1 Avocado
  • 1 zalm met huid
  • 100 ML sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat dit een dagje of nachtje afkoelen in de koelkast.
  • Meng de sojasaus met de basterdsuiker en leg de zalm hier in. Leg dit afgedekt in de koelkast, zodat het sausje lekker kan intrekken.
  • Snijd de komkommer in blokjes en doe dit ook met de avocado.
  • Verwarm de tempura garnalen in de oven
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten twee minuten.
  • Laat hem nog even afkoelen in zilverfolie.
  • Doe alles in een kom en serveer er wat sojasaus bij!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply