Follow:
Bijgerechten, Voor bij de borrel

RECEPT | KIPNUGGETS MET EEN DORITOS KORSTJE

Mmm ik ben echt dol op Doritos vooral de smaak met kaas. Oké ik hou van bijna alles met kaas dus het op zich heel makkelijk te bedenken. Dit recept maakte ik met oud en nieuw een paar jaren geelden. Wij vierden het toen thuis met z’n viertjes en ik had besloten allerlei kleine hapjes te maken. Eén daarvan was dit recept, de lekkere kipnuggets met een Doritos korts die mee aanlonkten op Pinterest.

Waarom zou je instant kipnuggets kopen als je ze eigenlijk zelf nog vele malen lekkerder kunt maken. Voor het maken van kipnuggets kun je verschillende ingrediënten gebruiken. Bijvoorbeeld cornflakes of zoals ik bij dit recept heb gedaan Doritos. Ook kun je hier nog mee spelen, want je hebt natuurlijk verschillende smaken Doritos.

Wat heb je nodig? 

  • 600 gram kipfilet
  • 1 zak doritos, smaak die je lekker vindt. Ik nam nacho cheese.
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels bloem

En dan:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en zet 3 bakjes klaar. In één bakje doe je de losgeklopte eieren. In een ander bakje doe je de bloem en in het laatste bakje verkruimel je de Doritos ik deed dit in een zakje en dan even heel hard op slaan. Goed voor de agressie haha!
  3. Haal de stukjes kip nu stukje voor stukje door de bloem, dan door de ei en dan door verkruimelde Doritos. Gebruik hiervoor één hand (voor de natte dingen) en de andere hand voor de droge ingrediënten. Leg de kipnuggets nu op een bakplaat welke bekleed is met bakpapier en herhaal dit tot alle stukjes kip op zijn of leg ze in het mandje van de airfryer.
  4. Zet het geheel nu in de oven voor ongeveer 15  tot 20 minuten. Controleer altijd voor de zekerheid of de kip goed gaar is door een stukje doormidden te snijden. Mocht je ze in de airfryer doen, zoals ik gedaan heb dan kun je ze er na ongeveer 15 minuten uithalen.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply