0 0
Appelflappen met kruidnoten  | Sinterklaas recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

10 plakjes Bladerdeeg
2 appels
2 eetlepels lichte basterdsuiker
2 theelepels kaneel
een handje vol kruidnoten
1 ei maat M
Kaneelsuiker

Appelflappen met kruidnoten | Sinterklaas recept

Jaaa het is november, en ik vind zelf dat november de start is voor de sinterklaas periode. Daarom trap ik hem vandaag ook af met een lekker sinterklaas recept. Eentje met kruidnoten natuurlijk en die super simpel is om te maken met je kinderen. Dit sinterklaas recept moet je proberen!

  • Medium

Ingredients

Directions

Share
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier suiker en kaneel toe, roer goed door elkaar. Hak de kruidnoten in iets kleinere stukjes ik doe dit door ze in een ziplock zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Roer deze door de appels.
  • Schep ongeveer 2 eetlepels vulling op elk plakje bladerdeeg, laat de randen vrij. Smeer de randjes in met een klein beetje water en vouw vervolgens de appelflap dubbel. Druk de randjes stevig aan met een vork.
  • Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het ei. Strooi er vervolgens nog wat kaneelsuiker over.
  • Bak de appelflappen met kruidnoten in 15 minuten op 200 °C goudbruin.
Facebook Comments

Steps

1
Done

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. 

2
Done

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier suiker en kaneel toe, roer goed door elkaar.

3
Done

Hak de kruidnoten in iets kleinere stukjes ik doe dit door ze in een ziplock zakje te doen en er met een deegroller op te slaan. Roer deze door de appels.

4
Done

Schep ongeveer 2 eetlepels vulling op elk plakje bladerdeeg, laat de randen vrij. Smeer de randjes in met een klein beetje water en vouw vervolgens de appelflap dubbel. Druk de randjes stevig aan met een vork.

5
Done

Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het ei. Strooi er vervolgens nog wat kaneelsuiker over.

6
Done

Bak de appelflappen met kruidnoten in 15 minuten op 200 °C goudbruin.

kitchenmom

previous
Grootmoeders appeltaart
previous
Grootmoeders appeltaart

Add Your Comment