Ingredients
-
200 gram boter
-
200 gram witte basterd suiker
-
400 gram zelfrijzend bakmeel
-
1 stuk ei
-
8 gram Vanillesuiker1 zakje
-
75 gram kristalsuiker
-
1,5 KG Appels
-
3 theelepels Kaneel
Directions
Ik ben echt dol op appeltaart, helemaal wanneer ik hem zelf gebakken heb. Ik maak dan ook regelmatig appeltaartjes tijdens de herfst. Wist je dat één van de eerste recepten online een appeltaart met kruidnoten is? Ook zeker een aanrader om een keer te maken. Het recept is super easy om te maken. Hieronder kun je een duidelijk stap voor stap uitleg vinden voor het maken van deze lekkere appeltaart. Ik weet in ieder geval wel wat ik morgen op mijn vrije dag ga doen.
Steps
1
Done
|
Klop het ei los |
2
Done
|
Meng de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het ei en de vanillesuiker tot een stevige deeg en verdeel in drie delen. |
3
Done
|
Schil nu de appels en snij deze in plakjes of blokjes. Meng hier het kaneel en kristalsuiker doorheen. |
4
Done
|
Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met bloem |
5
Done
|
Gebruik één deel van het deeg om de bodem mee te bekleden. Gebruik het tweede deel voor de randen. |
6
Done
|
Doe de appels in de vorm |
7
Done
|
Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd hier stroken van ongeveer 1 cm van. Leg de stroken kruislings op de appeltaart |
8
Done
|
Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak hem in 60 minuten op 170 graden gaar en goudbruin. |