0 0
Grootmoeders appeltaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram boter
200 gram witte basterd suiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
1 stuk ei
8 gram Vanillesuiker 1 zakje
75 gram kristalsuiker
1,5 KG Appels
3 theelepels Kaneel

Grootmoeders appeltaart

Bij de herfst hoort een lekker taartje natuurlijk! Een traditionele appeltaart kan dan echt niet ontbreken.

  • Serves 10
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ik ben echt dol op appeltaart, helemaal wanneer ik hem zelf gebakken heb. Ik maak dan ook regelmatig appeltaartjes tijdens de herfst. Wist je dat één van de eerste recepten online een appeltaart met kruidnoten is? Ook zeker een aanrader om een keer te maken. Het recept is super easy om te maken. Hieronder kun je een duidelijk stap voor stap uitleg vinden voor het maken van deze lekkere appeltaart. Ik weet in ieder geval wel wat ik morgen op mijn vrije dag ga doen.

Facebook Comments

Steps

1
Done

Klop het ei los

2
Done

Meng de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het ei en de vanillesuiker tot een stevige deeg en verdeel in drie delen.

3
Done

Schil nu de appels en snij deze in plakjes of blokjes. Meng hier het kaneel en kristalsuiker doorheen.

4
Done

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met bloem

5
Done

Gebruik één deel van het deeg om de bodem mee te bekleden. Gebruik het tweede deel voor de randen.

6
Done

Doe de appels in de vorm

7
Done

Rol het laatste deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd hier stroken van ongeveer 1 cm van. Leg de stroken kruislings op de appeltaart

8
Done

Zet de taart iets onder het midden van de oven en bak hem in 60 minuten op 170 graden gaar en goudbruin.

kitchenmom

next
Appelflappen met kruidnoten | Sinterklaas recept
next
Appelflappen met kruidnoten | Sinterklaas recept

Add Your Comment