Mijn favoriete taart is absoluut Red Velvet, als ik ergens iets met Red Velvet kan uitkiezen dan doe ik dit. Afgelopen week lanceerde ik mijn kookboek en dat wilde ik vieren met een taartje. Daarnaast kwam Romy (Eén van de leden van mijn taart testpanel ;p) op visite en daar hoort taart bij.
De taart is gemaakt op een oreo bodem en de smaak van de Red Velvet is zo goed gelukt. Ik heb er nog wat kerstboompjes op gezet (gekocht bij HEMA) En red Velvet kerstkransjes (Gekocht bij Jumbo). Zo maakte ik er een perfect taart voor de kerstdagen van.
Red Velvet Cheesecake met oreo bodem
Equipment
- springvorm
Ingrediënten
Voor de bodem
- 2 rollen oreo's
- 50 gram boter
Voor de red velvet laag
- 900 gram roomkaas
- 250 gram kristalsuiker
- 50 gram cacaopoeder
- 125 gram zure room
- 2 eetlepels vanille extract
- 1 flesje rode kleurstof
- 4 eieren
Voor de topping
- 250 gram roomkaas
- 50 gram zachte boter
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
Instructies
De bodem
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verkruimel de oreo's in een keukenmachine en doe ze in een kom
- Verhit de boter in een pannetje en laat het smelten
- Voeg de gesmolten boter toe aan de oreo kruimels en meng het door elkaar
- Vet de springvorm in ik gebruik hier dit voor. Doe nu de oreo kruimels in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Zet in de oven voor 10 minuten. En laat weer afkoelen op het aanrecht
Voor de red velvet laag
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden
- Klop de roomkaas met een mixer op middel stand tot hij romig is.
- Voeg de suiker en de cacao poeder toe. Mix dit op middel stand tot het een mooi geheel is. Voeg nu ook de zure room, vanille en de kleurstof toe. Mix dit weer tot het een mooi geheel is geworden.
- Gebruik een siliconen spatel en meng de eieren er doorheen tot ze helemaal opgelost zijn.
- Doe het mengsel nu boven op de oreo bodem. Zet de cheesecake voorzichtig op een ovenrek. Mijn sprinvorm zat heel vol waardoor ik het echt voorzichtig moest doen.
- Bak de taart in 1 uur en 30 minuten gaar
- Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven voor zo'n 2 uurtjes.
- Haal de rand van de springvorm er af en zet de cheesecake in de koelkast om verder af te koelen. Ik doe dit meestal een hele nacht.
De topping
- Mix de roomkaas en boter tot een mooi geheel. Voeg de poedersuiker en vanille toe en meng op een lage stand tot de poedersuiker niet meer stoft. Verhoog daarna de stand naar medium en meng het tot een mooi glad geheel. Smeer dit over de afgekoelde cheesecake heen.
- Zet hem nog een uurtje in de koelkast en hij is klaar om te eten!
Je kunt deze tart 4 dagen in de koelkast bewaren en als je hem in de vriezer bewaard kan hij 3 maanden blijven liggen.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
No Comments