Red velvet is echt mijn favoriet in taart soorten! Onlangs kwam er hier een nieuwe wafelijzer binnen. En die moest natuurlijk geprobeerd worden. Aangezien ik echt zin had in red velvet besloot ik hier voor te gaan en dit was een groot succes!

Ingrediënten
- 180 gram boter
- 300 gram kristalsuiker
- 150 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- 360 ml karnemelk
- 3 eetlepel rode kleurstof
- 1,5 theelepel vanille-extract
- 450 gram bloem
- 1,5 snufje zout
- 30 gram cacao
- 1,5 theelepel baking soda
- 1,5 eetlepel appelciderazijn
Instructies
- Klop de boter met de suiker romig
- Doe de eieren erbij
- Meng de karnemelk met de kleurstof en de vanille extract
- Roer de bloem, zout en cacao door elkaar.
- Giet de helft van het kleurstofmengsel bij de boter, meng. Dan de helft van de bloem, meng. Herhaal tot beiden op zijn.
- In een apart glas mix de azijn met de soda en giet erbij.
- Verhit het wafelijzer. Bak de wafels in 4 minuten gaar
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments