Follow:
Hoofdgerechten, Op de camping, Rijst

Rijstsalade met doperwten en perzik

Hebben jullie de weerverwachtingen voor komende week gezien? Het wordt heerlijk warm en daarom kunnen lekkere, zomerse recepten niet ontbreken. Ik had nog wat op de plank liggen en ik kon het niet laten om deze nog met jullie te delen. Wist je trouwens dat dit recept ook heel erg geschikt is om te maken op de camping? Je hebt namelijk maar 1 pan nodig om dit gerecht te maken.

Rijstsalade met perzik en doperwten

Een lekker verfrissend zomers gerecht

Ingrediënten
  

  • 250 gr rijst
  • 150 gram erwtjes diepvries
  • 5 geroosterde paprika’s uit pot
  • 1 blik halve perziken uit blik

Voor de dressing

  • 3 eetlepels citroensap
  • 5 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels frietsaus
  • 2 eetlepels sap van de perziken
  • snufje peper en zout

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten, voeg na 5 minuten ook de erwtjes toe aan het water en kook mee. Giet daarna af en spoel af met koud water, zodat het direct lekker kan afkoelen
  • Meng nu de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Laat de paprika en perziken ook uitlekken en snijd in stukjes.
  • Doe de rijst en erwtjes in een kom en voeg de perziken en geroosterde paprika’s toe. Doe de dressing erbij en schep alles door elkaar. Laat de rijstsalade verder koud worden afgesloten in de koelkast.

Mm! Dit recept moet je echt een keer proberen. Je kunt hem in de ochtenden maken, wanneer het nog een beetje koel is!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept