Follow:
Hoofdgerechten, Ovengerechten

Rookworst ovenschotel || Recept onder de €5,-

Op 17 oktober is het de dag van de armoede, een internationale dag voor de uitroeiing van de armoede. Opgezet door de Verenigde Naties. Een mooi moment om even stil te staan bij het feit dat niet iedereen de boodschappen kan halen die nodig zijn. Dat niet alle kinderen een gevulde broodtrommel mee naar school krijgen, passende kleding hebben en een zak vol cadeaus met sinterklaas. 1 op de 9 kinderen in Nederland leven in armoede. Ze zullen niet altijd een maaltijd hebben, misschien wel geen warm huis en vaak kunnen ze niet naar sportverenigingen. Iets wat mij persoonlijk heel erg raakt.

Vandaag een super lekker herfstig recept! En het kost je in totaal maar €3,02! Weer een mooi koopje waarbij je geld overhoud voor andere dingen of misschien wel je spaarpotje voor de decembermaand.

Benodigdheden: 

 • Rookworst (€0,77)
 • Aardappels (€0,63, maar eigen nog weer de helft. Ik kocht namelijk 2 zakken aardappels waarvan 1 gratis was)
 • 1 blik tomatenblokjes (€0,44)
 • 2 Paprika’s (€1,06, ik kocht een trio en heb nog eentje over voor een ander recept)
 • 1 ui (€0,10)
 • 1 beschuitje of een handje paneermeel (beschuitje: €0,02)
 • Scheutje melk ( uit mijn voorraad je hoeft het niet perse te gebruiken) Italiaanse Kruiden (uit mijn voorraad)

Bereiding: 

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
 2. Schil de aardappels en snijd deze in tweeën, kook de aardappels ongeveer 20 minuten tot ze goed gaar zijn
 3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een scheutje melk (dit hoeft dus niet, maar maakt het wel wat romiger)
 4. Snipper nu de ui en snijd de paprika’s in blokjes. Snij nu ook de rookworst
 5. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan, voeg na 2 minuten de paprika en rookworst toe. Voeg nu ook de Italiaanse kruiden toe. Bak het geheel zo’n 5 minuten en voeg daarna de tomatenblokjes toe. Laat het nog even pruttelen
 6. Verdeel het tomatenmengsel over de bodem van een ovenschaal en dek dit af met de aardappels. Voeg nog wat verkruimelde beschuit toe of wat paneermeel.
 7. Zet hem voor zo’n 5 minuten in de oven.

Je kunt dit maaltje ook lekker vooraf maken, het enige dat je dan nog hoef te doen is even opwarmen in de oven (20 minuten op 160 graden, denk het eventueel af met wat zilverfolie)Vandaag is het de dag van de armoede, een internationale dag voor de uitroeiing van de armoede. Opgezet door de Verenigde Naties. Een mooi moment om even stil te staan bij het feit dat niet iedereen de boodschappen kan halen die nodig zijn. Dat niet alle kinderen een gevulde broodtrommel mee naar school krijgen, passende kleding hebben en een zak vol cadeaus met sinterklaas. 1 op de 9 kinderen in Nederland leven in armoede. Ze zullen niet altijd een maaltijd hebben, misschien wel geen warm huis en vaak kunnen ze niet naar sportverenigingen. Iets wat mij persoonlijk heel erg raakt.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply