Wij zijn dol op roti kip massala, eerder maakte ik altijd een simpele variant, maar tegenwoordig maak ik hem standaard in de slowcooker. En dan is hij nog vele malen lekkerder mmmm! De roti plaat haal je bij de toko, of bij mij op het werk. Ik heb ook wel eens wraps gebruikt ook prima te doen!
Roti kip massala uit de slowcooker
Ingrediënten
- 1000 gram voorgekookte krieltjes
- 450 gram sperzieboontjes of kousenband
- 800 gram kipdijen
- 2 grote uien
- 5-6 eieren
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 3 eetlepels Surinaamse massala
- 2 kippenbouillon blokjes
- Peper en zout
- 1 theelepel sambal Manis
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 500 ml passata
Instructies
- Schil en snipper de ui en knoflook en leg dit onderop de bodem van de slowcooker.
- Leg de kipdijen in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, massala en komijn toe. Schep het even goed doorelkaar, zodat de kipdijen lekker gekruid zijn.
- Leg nu de krieltjes en de boontjes er bovenop. Verkruimel het bouillonblokje en voeg passata toe
- Zet de slowcooker voor 5 uur op low/laag
- Wanneer het bijna etenstijd is kook je de eieren in 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- Serveer met de rotiplaat en de eieren.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
49 Comments
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
3 oktober 2021 at 06:01Voor hoeveel personen is dit recept?
Lijkt mij heerlijk👍
Trijntje
29 oktober 2021 at 14:45je kunt er sowieso met 6 personen wel van eten.
31 oktober 2021 at 21:11[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
1 november 2021 at 06:01Je bent vergeten erbij te vermelden waar je je peper zout en sambal erbij voegt. Ik volgde je recept netjes en dacht huh er ging toch sambal in haha. Voeg je overigens helemaal geen water toe?
15 december 2021 at 12:13Oeps! Ik voeg alles direct toe, en idd geen water het is al nat genoeg.
29 december 2021 at 09:49Hey, ik snap de passata niet? Ik kom uit op gezeefde tomaten. Maar de is m’n roti helemaal rood ipv kerrie geel:(. Wat gaat hier fout?
29 september 2023 at 16:25[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
29 december 2021 at 11:00[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
30 december 2021 at 06:00[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
1 februari 2022 at 06:01Kip niet aanbraden?
5 februari 2022 at 10:03Dag Corry,
Ik doe de kip rauw in de slowcooker. Dat doe ik eigenlijk altijd met al het vlees.
5 februari 2022 at 12:57Vandaag maak ik dit recept voor de tweede keer.
5 februari 2022 at 11:52Het is echt een aanrader.
Ik gooi de gekookte eieren er het laatste (half)uur gewoon bij, nemen ze nog een beetje de smaak op.
Wat leuk om te horen! En wat een goed idee van de eieren, dit ga ik de volgende keer ook proberen!
5 februari 2022 at 12:57Kan ik dit recept ook gebruiken voor de crocpotexpres ik vraag dit omdat ik de cpe nog niet zolang heb en ik wil graag jullie recepten uit proberen want het lijkt mij heel lekker zovast al bedankt gr Corrie
12 februari 2022 at 01:33Dag Corrie!
Dat kan zeker, ik heb zelf alleen niet zoveel verstand van de CProckpot express (staat op mijn verlanglijstje!)
12 februari 2022 at 10:39Moet je het geheel af en toe ook door elkaar roeren? Of laat je het gewoon zo staan? Eerste keer dat ik gebruik maak van de slowkoker dus weet prakties nog niets
13 februari 2022 at 13:52NEe hoor dat hoeft niet. Het is in principe ook niet de bedoeling dat je een deksel van de slowcooker afhaalt.
13 februari 2022 at 14:23Welke massala gebruik je?De poedervorm of de ‘pasta’uit een potje?
22 januari 2023 at 22:09Poedervorm !
28 januari 2023 at 15:36Ik heb het recept precies gevolgd.. Maar vind dat de tomaat erg overheerst.. (’t was toch 500 ml passata en 70 gr puree ❓)…
22 maart 2022 at 17:51Dat idee van erg veel tomaat kreeg ik ook toen ik het recept las. Ik heb de passata weg gelaten en in plaats daarvan een half potje kippenfond toegevoegd.
11 juli 2022 at 12:43Ik heb het gerecht ook gemaakt. Maar 5 uur was te kort. De boontjes waren nog hard. Ik heb zelfs een uur eerder het apparaat op hoog gezet. Of gebruikte jij misschien geen verse boontjes.
24 januari 2023 at 21:26Ik gebruik inderdaad diepvries!
28 januari 2023 at 15:36Als ik over heb, kan ik het dan in de diepvries bewaren?
2 mei 2022 at 18:39Dat kan zeker!
3 mei 2022 at 17:12Op hoeveel graden zet jr de cooker
5 mei 2022 at 12:30De slowcooker gaat 5 uur op low. Dit staat ook beschreven in het recept. Een slowcooker heeft verder geen “graden”.
6 mei 2022 at 19:50Wat is passata in de surinaamse toko kennen ze het niet
20 mei 2022 at 13:12Gezeefde tomaten kam je gewoom bij de supermarkt halen.
8 juni 2022 at 15:02Gebruik je 1 of 2 kippenbouillon blokjes
17 juni 2022 at 14:12ik gebruik 2
19 juni 2022 at 08:31[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
2 september 2022 at 10:25Hoi hoi, worden de boontjes en krieltjes lekker zacht in de slowcooker??
18 september 2022 at 22:37Ja absoluut!
20 september 2022 at 13:00[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
1 oktober 2022 at 06:00Ik ben van plan om het morgen te maken. Massala, zijn dat kruiden of is het een potje?
25 oktober 2022 at 21:45Dit is inderdaad soms een probleem Josje, de benaming, ik ben Belg, Massala ken ik ook niet, laat staan Surinaamse. In een niet van kitchenmom recept moet je Zwolse kruiden gebruiken, zal ik even van Brugge naar Zwolle rijden ??
1 december 2022 at 16:40Vandaag gemaakt en recept precies gevolgd maar de boontjes en aardappeltjes waren nog niet gaar.
4 december 2022 at 20:44Ik heb het recept 2 x gemaakt het is echt heel lekker. Maar mijn kip is helemaal uit elkaar gevallen. En ik mis het lekker jus. Het is bij mij meer een dikkere Sas met veel tomaat 🍅
5 februari 2023 at 15:21
5 november 2023 at 21:19Een van onze favorieten! Al zeker meer dan 10x gemaakt in onze crockpot. Heerlijk met verse sperzieboontjes en Paloeloe Rotivellen. Super recept 👏😃!
Jammer dat ik de comments te laat heb doorgenomen want mn slowcooker staat nu aan met verse sperziebonen..die worden dus niet gaar..Mijn eigen fout zou je zeggen maar het hád fijn geweest als er ” diepvries sperziebonen (ontdooid ) ” had gestaan..nu moet ik maar wat vogelen met de stand “High “..nogmaals jammer…
6 januari 2024 at 16:32
21 januari 2024 at 19:42Gerecht gemaakt maar mijn voorkeur gaat toch uit naar het meer traditionele recept. Deze vind ik persoonlijk te veel smaken naar tomaat. Het is niet vies, maar heeft weinig met roti te maken.
14 februari 2024 at 21:13Jammer , vind tomaten erg overheersend. Niet echt mijn ding
Geef me een tip, dit recept is goed, maar smaakt te veel naar tomaat. Minder tomaat smaak door het vervangen van de helf van de tomaten ingrediënten door… ?
1 maart 2024 at 20:05Iemand enig idee of dit ook kan met garnalen ipv kip ivm vega.
16 maart 2024 at 18:44Doe je de kippendij heel erin dus niet snijden?
18 maart 2024 at 17:49Passata weg laten. Drie tomaten in blokjes. 4 el massala kerrie. 1el djinten/komijn 1el ketoembar. 1 tl piccalilly. 1 el ketchup. Scheut zoete ketjap. Samen met kip ui goed aanfruiten. Knoflook erbij. Paar koppen water. Maggi blokjes en paar aardappels in stukken. En… adjuma peper uurtje meekoken. Mag niet stuk gaan. Of madame jeanette. Zacht gekookte eieren half urtje mee suddeen. Dat is kerriekip.
Maak apart boontjes. Ui fruiten met knof. Tomaatblokjes erbij even bakjen. Dan wat water adjuma peper heel en boontjes erbij. Half uurtje gesloten deksel
22 juni 2024 at 16:30Ps en maggiblokje bij boontjes
22 juni 2024 at 16:31