Roti kip massala uit de slowcooker

Wij zijn dol op roti kip massala, eerder maakte ik altijd een simpele variant, maar tegenwoordig maak ik hem standaard in de slowcooker. En dan is hij nog vele malen lekkerder mmmm! De roti plaat haal je bij de toko, of bij mij op het werk. Ik heb ook wel eens wraps gebruikt ook prima te doen!

Roti kip massala uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 1000 gram voorgekookte krieltjes
  • 450 gram sperzieboontjes of kousenband
  • 800 gram kipdijen
  • 2 grote uien
  • 5-6 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 3 eetlepels Surinaamse massala
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • Peper en zout
  • 1 theelepel sambal Manis
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 500 ml passata

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui en knoflook en leg dit onderop de bodem van de slowcooker.
  • Leg de kipdijen in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, massala en komijn toe. Schep het even goed doorelkaar, zodat de kipdijen lekker gekruid zijn.
  • Leg nu de krieltjes en de boontjes er bovenop. Verkruimel het bouillonblokje en voeg passata toe
  • Zet de slowcooker voor 5 uur op low/laag
  • Wanneer het bijna etenstijd is kook je de eieren in 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • Serveer met de rotiplaat en de eieren.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept