Roti kip massala uit de slowcooker

Wij zijn dol op roti kip massala, eerder maakte ik altijd een simpele variant, maar tegenwoordig maak ik hem standaard in de slowcooker. En dan is hij nog vele malen lekkerder mmmm! De roti plaat haal je bij de toko, of bij mij op het werk. Ik heb ook wel eens wraps gebruikt ook prima te doen!

Roti kip massala uit de slowcooker
Ingrediënten
- 1000 gram voorgekookte krieltjes
- 450 gram sperzieboontjes of kousenband
- 800 gram kipdijen
- 2 grote uien
- 5-6 eieren
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 3 eetlepels Surinaamse massala
- 2 kippenbouillon blokjes
- Peper en zout
- 1 theelepel sambal Manis
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 500 ml passata
Instructies
- Schil en snipper de ui en knoflook en leg dit onderop de bodem van de slowcooker.
- Leg de kipdijen in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, massala en komijn toe. Schep het even goed doorelkaar, zodat de kipdijen lekker gekruid zijn.
- Leg nu de krieltjes en de boontjes er bovenop. Verkruimel het bouillonblokje en voeg passata toe
- Zet de slowcooker voor 5 uur op low/laag
- Wanneer het bijna etenstijd is kook je de eieren in 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
- Serveer met de rotiplaat en de eieren.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
Voor hoeveel personen is dit recept?
Lijkt mij heerlijk👍
Trijntje
je kunt er sowieso met 6 personen wel van eten.
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
Je bent vergeten erbij te vermelden waar je je peper zout en sambal erbij voegt. Ik volgde je recept netjes en dacht huh er ging toch sambal in haha. Voeg je overigens helemaal geen water toe?
Oeps! Ik voeg alles direct toe, en idd geen water het is al nat genoeg.
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
[…] Roti kip massala uit de slowcooker […]
Kip niet aanbraden?
Dag Corry,
Ik doe de kip rauw in de slowcooker. Dat doe ik eigenlijk altijd met al het vlees.
Vandaag maak ik dit recept voor de tweede keer.
Het is echt een aanrader.
Ik gooi de gekookte eieren er het laatste (half)uur gewoon bij, nemen ze nog een beetje de smaak op.
Wat leuk om te horen! En wat een goed idee van de eieren, dit ga ik de volgende keer ook proberen!
Kan ik dit recept ook gebruiken voor de crocpotexpres ik vraag dit omdat ik de cpe nog niet zolang heb en ik wil graag jullie recepten uit proberen want het lijkt mij heel lekker zovast al bedankt gr Corrie
Dag Corrie!
Dat kan zeker, ik heb zelf alleen niet zoveel verstand van de CProckpot express (staat op mijn verlanglijstje!)
Moet je het geheel af en toe ook door elkaar roeren? Of laat je het gewoon zo staan? Eerste keer dat ik gebruik maak van de slowkoker dus weet prakties nog niets
NEe hoor dat hoeft niet. Het is in principe ook niet de bedoeling dat je een deksel van de slowcooker afhaalt.
Ik heb het recept precies gevolgd.. Maar vind dat de tomaat erg overheerst.. (’t was toch 500 ml passata en 70 gr puree ❓)…
Als ik over heb, kan ik het dan in de diepvries bewaren?
Dat kan zeker!
Op hoeveel graden zet jr de cooker
De slowcooker gaat 5 uur op low. Dit staat ook beschreven in het recept. Een slowcooker heeft verder geen “graden”.
Wat is passata in de surinaamse toko kennen ze het niet
Gezeefde tomaten kam je gewoom bij de supermarkt halen.
Gebruik je 1 of 2 kippenbouillon blokjes
ik gebruik 2