Follow:
Sinterklaas

Cake met kruidnoten

Hier in huis eten wij eigenlijk nooit een “normale” cake ik voeg namelijk altijd wel een extra verrassend element toe. Zo als nu in de Sintperiode, dan voeg ik over kruidnoten aan toe en speculaas kruiden haha! Tijd om mijn geliefde cake met kruidnoten recept met jullie te delen. 

Benodigdheden: 

  • 250 gram boter (op kamer temperatuur)
  • 250 gram witte bastard suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • een scheutje melk
  • 2 handjes kruidnoten (+extra voor boven op de cake)

Bereiding: 

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden
  2. Bekleed een cakevorm met bakpapier (zo kun je hem er makkelijker uit halen)
  3. Mix de boter en het suiker tot een glad mengsel
  4. Voeg nu de eieren toe en zorg ervoor dat het weer een glad geheel wordt
  5. Doe er een scheutje melk bij en meng het nog even door voor je de droge ingrediënten toevoegd
  6. Mix nu de droge ingrediënten in een mengbak. (bloem, bakpoeder en kruiden) en voeg dit ook toe aan het geheel en meng dit kort tot alles goed gemengd is.
  7. Strooi de kruidnoten erbij en meng dit met een pollepel er doorheen, zodat overal iets zit
  8. Giet het beslag in de cakevorm en druk er bovenop nog een aantal kruidnoten
  9. Zet de cake in de oven en bak hem in 60 minuten gaar. Je kunt met een satéprikker even testen of hij goed gaar is.

Mocht je de cake met kruidnoten maken vergeet dan niet de #kitchenmomnl te gebruiken dan kan ik zien wat jullie allemaal hebben gemaakt! 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply