Sinterklaas popcorn

Volgende week vaart hij ons land weer binnen. Een gekke intocht want dit jaar staan wij hem niet vanaf de kade binnen te zwaaien. Toch heeft het knusse wel wat. Lekker met Sinterklaas hapjes op de bank, warme chocolade melk drinken en kijken naar de landelijke intocht.

Ik maakte een sinterklaas popcorn en deze is niet alleen lekker voor tijdens de intocht. Maar ook lekker om te eten tijdens het kijken van een film. De combinatie is perfect!

Ingrediënten
  

  • 50 gram boter
  • 2 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram poedersuiker
  • 100 gram maïskorrels
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 100 gram kruidnoten

Instructies
 

  • Doe een scheutje zonnebloemolie of olijfolie in een pan en voeg de maïskorrels toe. Doe de deksel op de pan.
  • Smelt ondertussen de boten in een pannetje, zet het pannetje opzij.
  • Schud af en toe de maïskorrels door elkaar, zodat de maïskorrels niet kunnen verbranden. Als het poppen van de maïs langzamer wordt zet je het vuur uit.
  • Doe de popcorn in een bak (met deksel) en giet de boter erbij. Voeg nu de speculaaskruiden, kaneel en poedersuiker toe. Doe de deksel erop en schud het geheel goed door elkaar. Alles moet bedenkt zijn met de poedersuiker en kruiden.
  • Voeg de kruidnoten toe en schud alles nog één keer doe, zodat het goed verdeeld is. Aanvallen maar!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept