Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Onze oudste is echt dol op tomatensoep, helemaal die van de Chinees. Mama kan je die niet een keer zelf maken? Natuurlijk! Ik wil het liefst dingen zelf maken. Zo weet ik wat er in ons eten zit, het scheelt een boel geld en het is vaak nog lekkerder. Deze Chinese tomatensoep was een groot succes. Daarnaast kun je er ook lekker 2 dagen van eten en geloof mij de tweede dag is hij nog lekkerder!

Chinese tomatensoep uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 2 liter kippenbouillon
  • 1000 ML passata gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 500 gram kippenpoten
  • 350 gram appelmoes
  • Een eetlepel gembersiroop
  • Twee eetlepesl ketjap manis
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 eetlepel appelcider azijn
  • 50 gram honing
  • Zout en peper naar smaak
  • Bloem om de soep te verdikken

Instructies
 

  • Vul de slowcooker met de kippenbouillon, knoflookpoeder en de kippenpoten. Zet de slowcooker voor 3 uur op low.
  • Haal na 3 uur de kip uit de bouillon en laat het op een bord even afkoelen.
  • Voeg nu de passata, tomatenpuree, appelcider azijn, ketjap manis, gembersiroop en de appelmoes toe. Roer het geheel goed door.
  • Trek de kip nu van het bord af en trek met twee vorken het kip uit elkaar, zodat je sliertjes krijgt. Voeg dit ook toe aan de soep.
  • Ik heb daarna de soep nog even een uur aangezet op high. Hierdoor werd hij van zichzelf al wat dikker. Is hij nog niet dik genoeg? Dan kun je met bloem en water een papje maken die je toevoegt aan de soep.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept