Empanadas met Mexicaans stoofvlees

Ik heb weer een lekker slowcooker recept voor jullie. Empanadas met Mexicaans stoofvlees. Je kunt hem ook in de braadslede maken zet hem dan aan voor een paar uurtjes. (2-3) tot het vlees uit elkaar valt. Een lekker recept om vooraf al te maken, je hoeft hem dan alleen nog in de oven te schuiven.

Empanadas van wraps met Mexicaans stoofvlees

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 7 uur

Ingrediënten
  

  • 600 gram sucadelappen in blokjes
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 200 ml passata
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 6 kleine tortilla wraps
  • 1 avocado
  • zure room
  • 1 klein blikje mais
  • 3 cherrytomaatjes in partjes
  • olijfolie
  • 1 blik kidneybonen

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  • Fruit de rode ui met de knoflook op laag vuur kort aan
  • Voeg het vlees toe en bak het vlees rondom aan
  • Voeg de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden toe en bak dit kort mee
  • Voeg nu de passata toe en warm het geheel door.
  • Voeg nu de mais en kidneybonen toe.
  • Giet het geheel in de slowcooker en laat op low 7 uur aan staan tot het vlees uit elkaar valt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schep het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker (of braadpan) en trek het met behulp van 2 vorken helemaal uit elkaar. Zodat je een soort pulled meat krijgt.
  • Verdeel het vlees over de tortilla wraps en sla de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze vervolgens op.
  • Leg ze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet het in de oven.
  • Bak de Empanadas in 20 minuutjes mooi bruin.
  • Prak een avocado fijn en leg een schepje op elke Empanada. Leg daarnaast een schepje zure room en leg de partjes cherrytomaat erop.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept