Honing knoflook kip met Tilda rijst

Ik heb een nieuwe slowcooker gekregen en daardoor is het nog leuker. Hij staat nu een ruime week in onze keuken en wij hebben al veel nieuwe recepten geprobeerd. Het nieuwste recept is een honing knoflook kip met Tilda basmati rijst. Tilda had mij namelijk gevraagd of ik een lekker recept kon maken met hun rijst. Ik heb mijn best gedaan en als ik kijk na de pan die binnen een half uur leeg gegeten was, was het een succes.

Honing knoflook kip uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 10 kippenpoten
  • 1 KG sperziebonen

Voor de saus/marinade:

  • 10 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepel honing
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 3 theelepel gedroogde oregano
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Leg de kippenpoten in de slowcooker. Verdeel de sperziebonen om de kippenpoten
  • Maak de saus, meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar tot een mooie saus. Als je saus te dun is kun je nog 50 ml water toevoegen om alles iets vochtiger te maken.
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op low. Het kip is daarna zo gaar dat je het zo van het bot kunt plukken.
  • Pluk de kip van het bot af en doe het weer bij de boontjes
  • Verhit ondertussen wat olie in een wokpan en doe hier de tilda basmati rijst in. Het fijne aan deze rijst is dat je maar 3 minuten hoeft te wokken.
  • Daarna voeg je het kip mengsel toe en bak je alles nog even kort.
  • Eet smakelijk!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept